Gehaakte deken uit de oude doos

Ik ben eens gaan snuffelen in mijn fotomapjes. Daar ben ik verrassend genoeg nog veel afgemaakte projecten tegen gekomen die ik nog niet heb laten zien. Een hele leuke vond ik deze gehaakte deken. Mijn tweede gehaakte deken ooit. Ik maakte hem voor de verjaardag van de dochter van een vriendin. Mijn toenmalige collega. Ik moet zeggen dat wel veel collega’s zo een deken zagen zitten.

Ik herinner me nog dat het serieus tegen de klok in werken was. Op het randje van bloed, zweet en tranen, maar dan pijn aan mijn vingers, zweet en een stresstraantje. Omdat ik het aan elkaar zetten van de lapjes zeer verkeerd had ingeschat. Ik weet nog dat Tom me heeft moeten helpen, zachtjes uitgedrukt tegen zijn goesting. Het zijn klassieke granny squares in alle kleuren die je maar kan bedenken. En als ik me het goed herinner met alleen maar unieke kleurencombinaties. Steeds met een wit randje.

deken

De resterende lapjes die ik daar nog van had heb ik gebruikt voor een huwelijkscadeau op te vrolijken. Maar ook daar ben ik in tijdsnood gekomen. Volgens mij omdat ik het te laat had voorgesteld dat ik wou helpen het te verpakken of dat ik het in te pakken cadeau op zich te laat gekregen had, waardoor dat ik dit niet meer netjes met doorzichtige plastiek heb kunnen inpakken. Oepsie, dat kan ik nu toch gelukkig al allemaal beter. Of toch net iets beter inschatten qua tijd.

cadeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.