Rokje van Mme Zsazsa

Hoeraaa, ik maakte nog eens een rok uit de allemaal rokjesboek van mme ZsaZsa. Sinds ik het boek van manlief gekregen heb, heeft het eigenlijk lang in mijn kast gelegen. Ik maakte wel de wikkelrok en probeerde eens een andere rok van haar. Alleen die andere rok viel veel te groot, waardoor de boek aan de kant geschoven werd. Ook heb ik niemand om kleinere rokken voor de fabriceren. Dus deels is die boek ook niet voor mij van toepassing.

Tot ik terug het wondere voorrecht had om zwanger te wezen. Van mijn vorige zwangerschap herinner ik me dat ik veel te vlug en veel te enthousiast zwangerschapskledij ben beginnen dragen. Ik kocht toen wat op basics op de solden. En daar is het bij gebleven. Zo ongelukkig op het einde van mijn zwangerschap om steeds dezelfde lelijke, saaie kledij te moeten dragen. Diezelfde kledij werd ondertussen terug boven gehaald. Maar hier en daar aangevuld met eens iets anders. Een zelf gemaakte rok bijvoorbeeld. Of niet zwangerschapskledij die wat mee rekt.

Van mijn petit pan Colette ceylon kleed had ik nog een groter restje liggen. Precies genoeg om een mooie rok van te maken. Dat werd gecombineerd met blauwere – petrol boordband. Zeer toevallig bleek de volledige omtrek van de boordband exact wat ik nodig had. Dus in mijn boordband zit geen zijnaad. Daar was ook mijn enige opmerking over de gebruiksaanwijzing van die zwangerschapsrokken uit haar boek opgelost. Het was zo een beetje trek uw plan qua omtrek van die boordband. Ik ben dan schoon de boorden van mijn zwangerschapsbroeken gaan opmeten, daar een gemiddelde van gemaakt om dan eigenlijk gewoon die boordband eens te passen. Want dat leek redelijk snor te zitten.

zsazsarok

De rok is zeer snel klaar: zijnaden, boordband, zoom et voila. Geen nepen, geen onderrok. Geen rits, geen onnodige, onpraktische tralala. Om vrolijk zwanger te zijn :) Met dat Mme zelf zwanger was, las ik op haar blog dat ze er een maxiskirt van gemaakt heeft ook. Gewoon een 40 cm erbij. Dat wil ik ook wel eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.