Poppen van eigen patroon

Ik verklapte al wel eens dat ik poppen maakte voor het goede doel. Het patroon daarvan ‘de Mieke pop’ is nog steeds gratis downloadbaar vanuit deze blogpost. Tijdens de zoektocht naar een échte poppennaam voor dit patroon verspreidde ik een oproep op facebook. Daar kreeg ik 9 namen doorgestuurd. En ik deed een belofte, ik zou een pop maken voor iedere genoemde naam. Stiekem werden het een héél klein beetje meer poppen. Zo komt het zelfs dat ik een paar poppen niet op foto heb. Er liggen er ook nog een 5-tal in de finale fase klaar.

Lieske & Esmee

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Lieske heeft een geborduurd gezicht en lange haren. De polkadots van de armen en benen komen terug in de vogeltjes.

Esmee heeft korte haren, een geborduurd gezicht met een platte mond en effen armen en benen.

Van de vogeltjes stof maakte ik een maxicosizak. Van de polkadots maakte ik Lex zijn doopsuiker, een warmtekussen dat nu dienst doet als kastdeurstop.

 

Lola & Fien

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Lola en Fien hebben allebei kort haar van vilt. Al zie je snel wat een paar knipjes toch een heel ander resultaat geeft. Ze hebben allebei een geborduurd gezicht en sjaaltjes. Fien heeft blote armen en sokken. Van de bloemetjes van Lola maakte ik een zwangerschapsrok en een ceylon kleed. Van de stof van Fien maakte ik eens een rok.

 

Pien & Mieke

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Van Pien maakte ik eens een cover van een boekje, maar verder niets dat ik me kan herinneren. Van de stof van Mieke maakte ik eerst een hemd voor Tom. Dat stond hem niet mooi, dus werd het een Julia voor mij. En ook daar bleef ik gemengd over.

Pien en Mieke hebben allebei hetzelfde haar, maar een andere haarkleur. Ze hebben beide blote armen, een getekend gezicht. En ook een kousenbroek waar de vorm van de voeten ook nog in zit. En de versie van Mieke die vind ik tot nu toe echt het mooiste!

 

Sien & Elza

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Sien is de tweede pop die ik maakte. Hier zie je de roodkapjes-uitstraling stilletjes wegebben tegenover de versie van Flavie die later komt. Ze heeft nog vilten ledematen en een vilten gezicht, eerder wat stylish – eskimo. De bloemenstof heb ik al van de tijd dat ik begon met naaien. Miskoopje…

De bloemenstof van Elza dateert ook van die periode. Wel mooi, maar de lap was te klein om iets meer uit te maken. Elza heeft handjes en blote benen. Ze heeft ook een leuke dot.

 

Klaasje & Marthe

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Klaasje heeft een gekarteld kapsel. Van de appels van Klaasje maakte ik een warmtekussen en een kleedje.

Marthe heeft een andere curve van ‘heupen’. Van Marthe maakte ik mijn eerste & meteen ook laatste stoffen enveloppe. Van de sokken van Marthe maakte ik een leuke kersenpit.

 

Annelou & Flavie

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Annelou heeft lange grijze haren in een vlecht. Die haren dat lijkt me leuk voor het kind om mee te spelen, maar zelf om ze echt mooi erop te krijgen vond ik wel wat minder leuk. Van de stof van Annelou maakte ik een speelgoedzak en ook al overtrekken voor een bloempot. Van de kousenbroek van Annelou maakte ik recent nog een matrascover.

Van de rode stof van Flavie maakte ik ipad-hoezen. Flavie is trouwens de eerste pop die ik tekende en maakte.

 

Nova & Loes

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Bij Nova probeerde ik eens een halsuitsnijding. Ook niet direct om veel te herhalen. Loes heeft ook hele lange haren. Ze heeft mouwen en een mini broekje in de zelfde stof. Daarvan maakte ik een maxicosi zak. Die bleef wat liggen.

 

Wilma & Jeanne

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

Uit Wilma’s bloemen maakte ik jurk 10. van Jeanne maakte ik een kussenovertrek voor Lex, maar die deed er niets mee.

 

Annabel

Miekepop gratis patroon - Coucou Castor

De stof van Annabel is ook een miskoop geweest. Ik heb het al verknipt voor een babyjurk waar het wel schattig in gaat zijn, maar het is wat blijven liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.