kaptrui stof voor doe het zelvers

Vooraleer ik wat meer vertel over de kaptrui uit stof voor doe het zelvers (SVDHZ) moet er eerst een verjaardagsliedje gezongen worden.

HIEP HIEP HOERA Lars, jij wordt vandaag 6 jaar!

Dat werd gister gevierd met een feestje & cadeautjes. Ik maakte een bruikbaar cadeau: een trui. Toen ik er eentje aan het naaien was, ging dat zo vlot dat hij er nog een tweede bovenop kreeg.

Voor de blauwe trui heb ik stevige tricot gekocht bij Bobby Sewing in Mortsel. Ook de strijkapplicatie en de boordstof kocht ik daar.

Ik had de stof, nu moest ik nog op zoek gaan naar een patroon. Niet zo geheel gemakkelijk, zo bleek. In de knippies en ottobres die ik nog had liggen stond niets in maat 122 of het was met een rits. en dat wilde ik graag vermijden. Dus ging ik een nieuwe knippie kopen. In de knippie had ik een mooi alternatief, maar nog geen kaptrui zoals ik zocht. De ottobre was natuurlijk al uitverkocht. Dus ging ik de boekenwinkel binnen. Daar botste ik op het boek SVDHZ. Het leek me wel ok dus kocht ik het.

Op een avond was het patroon overgetekend en uitgeknipt. Op een andere voormiddag stond de trui al in elkaar. Even twijfelde ik om de kap in een andere stof te voeren. Ik dacht dat ik dit eigenlijk nog nergens had gezien, dus wist ik niet goed of het wel normaal zou zijn. Tot ik in mijn eigen kast ging kijken. Lagen daar toch niet twee kaptruien met een anders gevoerde kap. Oepsie, het had wel gemogen. Het zwart van de boordstof en de strijkapplicatie maakt het wel stoer. Omdat het zo vlug ging maakte ik nog een tweede trui. Deze stof had ik eens on line gekocht bij kleurenmix. Toen ik het thuis aankreeg was ik teleurgesteld. Ik vond afbeeldingen wat te groot. Zeker voor Lex zag ik me er niet meteen iets voor gebruiken. Voor een grotere trui als deze was het natuurlijk wel ideaal. Ik besloot opnieuw zwarte boordstof te gebruiken omdat het in de afbeeldingen terug komt. Voor een leuk effect koos ik voor een gele voering van de kap.

Blauwe kaptrui met zwarte boord en strijkapplicatie

grijze kaptrui met vrachtwagens, zwarte boordstof en een gele gevoerde kap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat herhaling de beste leerkunst is besloot ik nog wat truien te maken.

kaptrui1 kaptrui2

 

 

 

One thought on “kaptrui stof voor doe het zelvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.