Jurk 5 knippie 2/2013

Vandaag wat meer over jurk 5 uit knippie 2/2013 in maat 74. Een simpele jurk die in de knippie in een effen gele stof werd gemaakt. Ik koos voor gebroken wit met licht roze en lichtblauwe bollen. Meisjesachtig met een subtiel tintje roos.

kleedje7

Dit kleedje bestaat uit een voor- en achterpand, een voorpas en armbiezen. Het is gemakkelijk tot de armbiezen. Dat was wel moeilijk om te ontdekken hoe het moest, zelfs met hulp in het naaicafé.

stof knippen

Alle delen werden met naad geknipt. Voor het gemak: overal 1 cm!

afwerken voorkantOnder dezelfde logica als de broek: eerst alle stukken volledig maken. Dus de voorpas werd aan het kleedje gezet. Het kleedje werd bijna gelijkmatig gerimpeld. Daarna werd de bovenkant afgewerkt met een bies aan de binnenkant. Dus eerst de bies met goede kanten op elkaar spelden, stikken op 1mm, strijken en omstrijken en daarna weer vaststikken aan de andere kant.

afwerken tunnel voor elastiekOnder dezelfde logica als de bies aan de achterkant een tunnel waar een elastiekje door moet. Dit heb ik wel verstevigd.

zijkantenDe zijkanten naaien…

overlockenEn de zijkanten natuurlijk ook overlocken. Daarna werd de zoom ook nog gestikt met een biais dat enkel langs de binnenkant zichtbaar is.

armbiezen

De armsgaten werden afgewerkt. Dit nam het meeste tijd in beslag. En vind ik ook zeer moeilijk om uit te leggen.

2 thoughts on “Jurk 5 knippie 2/2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.