Jurk 10 uit knippie 3/2012

Een jurk, dat vraagt voor nog een jurk. Wat zou dat slecht voor mij zijn geweest moest Lex een meisje zijn. Kleedjes raken op zich wel sneller klaar dan andere babykleding. Het patroon komt uit knippie 3/2012. Hetzelfde boekje als waar ik de mislukte broek/ bermuda uit maakte.

knopenjurk

Deze jurk ging wel veel beter. Op de armsgaten na dat was opnieuw moeilijk. Dus ik knipte de stof en ik naaide:

  • het zakje
  • de schoudernaden
  • de hals met een biais dat helemaal naar de achterkant wordt gestreken in plaats van zichtbaar erop gestikt
  • een biais langs binnen voor de knopen
  • fronsen van het kleedje voor en achter + boven en onderkant aan elkaar
  • de zijnaden (deze werden een klein beetje aangepast)
  • de zoom ook met een biais langs binnen

Tot slot de armen. Ik rolde het om op 0,5 cm en nog eens op 0,5 cm en daarna werd het op 1mm vast gestikt. Zeker en vast lijkt me dat niet de beste keuze.

Voor de knoopjes gebruikte ik kamsnaps. Dit om een gepruts met knoopsgaten en knopen naaien te vermijden, ondanks dat ik het wel kan. En voor moeders gemak. Zeg nu zelf drukknopen zijn toch veel gemakkelijker dan knopen door een knoopsgat te wringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.