Jacob zonen 09

Vandaag laat ik je mijn eerste jacob-broek zien. Een van de zovele broeken dat het kind ineens nodig had. Ik maakte deze broek uit een fel petrol blauwe stof. De stof kocht ik rond juni 2013 in Kapellen. Toen ik nog dacht dat ik zelf een kleed kon maken dat moest dienen voor mijn eigen trouw. In theorie kon dat, omdat ik niet dat typische lange witte kleed moest hebben. In de praktijk werkte het niet. Ik maakte het kleed. Alleen was de stof veel te zwaar voor een zomers model en maakte de kleur me nogal bleek. Ook matchte dat niet met het kostuum van manlief, want ja dat heb ik op voorhand gezien, kuch mee gekozen.

Dus bleef het liggen, werd het niet gedragen, zelfs niet voor niet-trouw gebonden gelegenheden. En knipte ik het in stukjes voor zoonlief. Voor een broek is de stof goed stevig, maar ook lekker zacht. Aangezien kinderen goed wat kleur mogen dragen, komt het hier mooi tot zijn recht.

De jacob maakte ik in maat 92. De instructies bij deze zonen 09 zijn net zoals bij Charlie en Theo heel duidelijk. Bij Ole maakte ik wel eens een foutje en bij Lars moet je echt wakker zijn. Voor Jacob kan je eerst de randen overlocken en daarna beginnen stikken. Logischer wijze de zakken – de vouw – binnen en buitenbeennaden en de tailleband.

jacob

Ik maakte hem met een valse gulp. Misschien deed ik daar iets bij mis, soms komt ie nogal open te staan. Dus deed ik er enkele draadjes in om hem op zijn plaats te houden.

De broek is echt fantastisch! Eentje die veel gedragen wordt. Ik heb een tijdje gewacht om het met zoonlief te fotograferen, maar dat lukt gewoon niet. Dan zit die in de was, dan komt het al vuil terug van school… Gelukkig heb ik nog een stijlvolle donkerblauwe versie die wel al gefotografeerd is met model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.