Het doopsuiker

Voor het doopsuiker beperkte ik me tot drie soorten:

presentatieboot

– kraftpapieren zakjes met zure beertjes

– stoffen zakjes met broche en perziksnoep

– zelf gevouwen doosjes met een stempel

Beiden zijn we geen liefhebber van snoep. Waar we ook snel over akkoord waren was dat ik het opnieuw zelf mocht maken maar dat ik er niet te veel werk mee mocht hebben. Daarom combineerde ik kraftpapieren zakjes met de andere twee. Ik heb lang gezocht naar kraftpapieren zakjes zonder venster, helaas niet gevonden. Ik kocht ze in de ava, bestempelde ze met een bootstempel en plakte het zakje toe met muntkleurige washitape.

De stoffen zakjes zijn de meest basic zakjes om te naaien. Ik zocht ook heel lang naar stevige donkere muntkleurige stof. Ook deze bleek moeilijk te vinden. Hetgeen ik kocht was wol, wat het moeilijk strijkbaar maakte. De snoep werd in een aparte plastic zak erin gedaan. Op het zakje werd een krimpfoliebroche gespeld. Met die krimpfolie heb ik staan vloeken. Het duurde wel een tijdje eer ik de juiste graden had gevonden. Het moest véél warmer dan op de verpakking stond. Ik heb maar een basic oven met een kapot licht. Dus stond ik er met een zaklamp bootje per bootje apart in de oven te steken. Helaas vond ik ook geen vernis die mijn inkt niet deed uitlopen. Met een lijmpistool bevestigde ik er een broche aan.

krimpfolie

Met de bestempelde kraftpapieren zakken kreeg ik ook bijzonder veel zin om gewoon stempels cadeau te doen. Ik had toch al een schrijnwerker nodig voor de presentatieboot, dus wat houten blokken erbij moest ook nog wel lukken. Ik zocht naar kleinere doosjes in het bruin van kraftpapier, helaas niet te vinden. Dus besloot ik zelf doosjes te vouwen aan de hand van een mal. Dit lukte me, al is met het transport naar het ziekenhuis gebleken dat je dit toch best doet met karton in plaats van met kraftpapier-inpakpapier.

giftbox

stempels

8 thoughts on “Het doopsuiker

 1. Dag Inge,

  Knappe doopsuiker!
  Ik ben op zoek naar een sluiting voor zelfgemaakte doopsuikerzakjes. Jouw idee met krimpfolie ziet er heel mooi uit, maar hoe heb je de bootjes wit gekregen? Ik zou graag witte cirkels met de naam in maken maar het wit wordt toch transparant wanneer je het bakt, als ik het mij goed herinner?

  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Eline

 2. Hoi Eline

  Bedankt! Je hebt inderdaad krimpfolie die transparant wordt. Maar ook met een witte matte achtergrond. Bij de ava hebben ze deze allebei. Heel goed kijken uit welke rek je ze pakt, want aan de verpakking zie je geen verschil. Veel succes ermee!
  Inge

 3. Hoi,
  Bedankt voor de interesse in de boot. Die hebben we niet zelf gemaakt, enkel geschilderd.
  Helaas verkopen we die ook niet, te leuk als aandenken…
  Groetjes
  Inge

 4. Hallo een super idee :)

  wij zijn op zoek naar bootjes om als sleutelhanger te maken om kado te doen aan onze theaterspelers.

  daarom een vraag ivm de krimpfolie. hoe groot had je je boot getekend? ik weet dat het 7x zal krimpen, maar ik heb geen flauw idee hoeveel bootjes ik op 1 A4 papier zou kunnen tekenen.

  super leuk zelfgemaakt geboorte traktatie!

  groetjes

 5. Hoi Nicky

  Bedankt! In de breedte was die iets van 11 cm. Met wat puzzelen ondersteboven of verticaal konden er toch wel een paar op een A4.
  Succes ermee!

  Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.