Het 52 boekenproject

Vroeger las ik heel veel, maar sinds lange tijd lukte het me niet om nog maar een boek te lezen. Hoogstens enkele pagina’s en ik werd al moe. Ik vond het tijd om daar verandering in te brengen. Dus stelde ik mezelf een doel: 52 boeken in een heel jaar lezen. Iedere week een boek dus. Dat lukte vrij goed. Tot er een verbouwing en een zwangerschap en bevalling tussen kwam. Een jaar werd net geen twee jaar, maar I did it! Ik las 52 boeken van wel 52 verschillende schrijvers. Blijkbaar 53 zelfs, want als ik mijn lijstje overloop staat zelfs een van de beste boeken er niet tussen.

Soms vond ik het een hele opgave, maar vaak vond ik het leuk en ontspannend. Het lukt me nu weer om gewoon een boek te lezen. Ik heb boeken in de bibliotheek meestal bewust gekozen op hun beperkte omvang. Maar sommige kanjers heb ik toch overwonnen. Nu ik 53 nieuwe schrijvers ken, kan ik eindelijk eens een tweede boek lezen van een schrijver die ik super vond.

Must read top 10:

 • 12 jaar slaaf – Northrup
 • De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een ikeakast – Puertolas
 • Eddies wondere wereld – crauwels
 • Miranda van frituur miranda – Vlaminck
 • Het marktplaatsmeisje – Vis
 • Niemand weet dat ik een mens ben – Mortier
 • Het avontuur van iks en ei – Campert
 • De jongen die nooit heeft bestaan – Sjon
 • Hotel rendez-vous – Reusens
 • Dagboek van Marie – Feryn

Goede top 10:

 • De kamer – Karlsson
 • Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten – Verhulst
 • Achter het station – Camenisch
 • 3 slechte schaatsers – Krabbé
 • 7 maandagen met montalbano – Camilleri
 • Instect – Castillon
 • Laura – Barcelo
 • De droom van Aziz – Adam
 • X & Y – Treur
 • De sumoworstelaar die niet dik kon worden – Schmitt

Over de goede boeken: verrassend waren de kanjers ook de beste. 12 jaar slaaf daarvan had ik eerst de film gezien. Het zit hem in de details.

De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een ikeakast sprak me aan puur op basis van de titel werd mijn enthousiasme opgewekt. Wat een humor bij iedere verhaalwending. Hier is er een verfilming op komst. En ik zal zeker op de eerste rij zitten.

En Eddies wondere wereld, onvoorstelbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.