Eigen Charles hack van Compagnie M

Ok laten we het zo stellen dat ik zelden een patroon wijzig. Ik hou ervan om het netjes te volgen. En dan af en toe als we eens iets langer of korter maken dan zijn we al trots. Dat ik laatst twee patronen met elkaar kon combineren: de Moneta jurk met kraag was ook maar heel veel met dank aan de naaijuf. Ik zag dat het wel mogelijkheden gaf en dat het resultaat loonde. Nu ik geen naailes meer volg is het denkwerk dan ook volledig voor eigen werk: de Charles hack.

charles hack - Coucou castor

De Charles van compagnie M omtoveren tot een jurk volgens de werkwijze vond ik al een hele prestatie. Maar toch tijdens het naaien had ik zoiets, het kan nog anders. Het kan nog beter eigenlijk. Ik heb geen dochter. Stiekem ben ik daar blij om. Want het zou de druk om te naaien vergroten. Had ik een meisje gehad zou ik mezelf omschrijven als een a-typische meisjesmama. Alles wat een girlygehalte heeft vind ik niet echt geweldig. Roze is al helemaal uit den boze. Voor mij behoren meisjes stoer te zijn met een klein accenttje. Aubergine met zwarte kant bijvoorbeeld. Of gewoon een kwajongenssalopette met een dikke vette strik.

charles hack - Coucou Castor

Dus ik maakte de voorkant van de Charles salopette. De achterkant gebruikte ik alleen de broek & de tailleband. Ik maakte lange rechte bandjes. Net boven de lijn waar anders het achtersalopettegedeelte zou eindigen naaide ik een tussenstuk met dezelfde breedte als de bandjes. Tussen de bandjes in is het een 6,5 cm. En daarom bevestigde ik een super mooie strik. Een doodgewone salopette met een mega eye catcher.

charles hack - Coucou Castor

En moest ik een winkel hebben of een collectie uitbrengen: een rood met wit gestreepte longsleeve zou toch echt de max hierbij zijn. De blauwe stof is een stevige katoen die ik ooit gebruikte in de meest mislukte broek ooit & ook in een van de charles shorts die ik nog altijd niet liet zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.