Een vintage outfit

De eerste maandopdracht waar ik bij sew it up een inzending voor deed was die van april. De vintage maand. Onder enkele strikte regels ging ik aan de slag. Het was voor mij gewoon leuk om nog eens voor mezelf te naaien. Echt uitdagend hoefde het nog niet te zijn. Ik hou wel van een beetje vintage.

Ik koos ervoor om een gekend patroon te combineren met iets nieuws. Alez bijna nieuw. De ginger rok van Colette Patterns was mijn vierde versie ervan. Twee voor mezelf en eentje voor iemand anders. Eentje voor mezelf heb ik nog altijd niet kunnen bloggen omdat ik er op het moment nog niet terug in pas. Die voor iemand anders is ergens in een doos belandt nadat de rits stuk ging bij de pasbeurt. Ik combineerde het met een ander patroon van Colette patterns, de violet blouse.

vintage - coucou castor

Voor de ginger rok gebruikte ik een grijze katoen met een zeer lichte structuur uit de stoffenverkoop van Kapellen. Ik naaide de rok deze keer in een maat groter, maar ik had me toch beter eens opgemeten gehad. Misschien was nog een maatje groter beter geweest. Eerlijkheidshalve moet ik de rok nu echt zeer hoog dragen vooraleer de rist toe gaat.

De blouse daarentegen zit écht goed. Ik kocht de stof ‘navy country flowers’ van riley blake bij de uitverkoop van koekepeertje. Een stof om u tegen te zeggen. Eentje om te koesteren. Ik accentueerde de peter pan kraag met zalmroze paspel. En om het helemaal af te maken ook zalmroze knopen. De knopen kocht ik uiteindelijk ook bij de uitverkoop. Dat leek me op dat moment de enigste winkel die zalmroze knopen verkocht.

Vintage - coucou castor

Kledingstukken met knopen zijn op dit moment wel gegeerd omwille van de borstvoeding. Het ziet er modieuzer uit dan klassieke outfits tijdens borstvoeding. Het is een zeer los model, dus een vetrolletje meer of minder maakt weinig uit. Niet ingestopt, vond ik wel dat het wat verdikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.