Een stempel van de sint

Heb jij dat ook, dat de mensen dit jaar al met kerstmis bezig zijn nog voor de sint uit het land is? Midden november staat de kerstboom al. Zo vreemd! Of zo van die reacties ja we gaan hem nu al zetten. We vertrekken nog op vakantie, anders kunnen we er niet veel naar kijken. Is vakantie alleen dan niet voldoende? Wel bij ons komt die kerstboom dit jaar niet. Net zoals vorig jaar trouwens. We hebben er wel eentje in de doos zitten. Alleen de ruimte om hem te zetten ontbreekt. Bij ons, daar wordt aandacht besteed aan de sint. Die goede oude bok uit Turkije, juist ja! En met de zwarte pieten. Jaja, zwart.

Sinterklaas heeft altijd al wel een rol gespeeld. Buiten de jaarlijkse cadeautjes of ik nu stout ben of niet, word ik dan samen met die oude man ook een jaartje ouder. Alleen met zelf moeder te worden heb je meer deugd van hoe de kinderen daarnaartoe leven, meer dan dat je je eigen verjaardag zou moeten vieren. Dit jaar heb ik de indruk dat het voor het eerst bewust beleefd wordt. Het is gelukt hem een simpel liedje aan te leren. Hij kent klaasje en zwarte piet. Over braaf zijn en cadeautjes.

Gisteravond hebben we voor het eerst zijn schoen gezet. Snoep promoten we niet graag en mandarijntjes lust hij niet. Dus hebben we zijn schoen gevuld met een klein speelgoedje. En van de gelegenheid gebruik gemaakt om de échte cadeau van de sint ook al maar in te pakken. sint

Het werd ingepakt met kraftpapier, op dit moment mijn favoriet. Kraftpapier is goedkoop, neutraal en geschikt voor alles. Met een beetje washitape of een stempel kan je het helemaal aanpassen voor de gelegenheid waarvoor het moet dienen. Bij deze de sintstempel dus.

sint2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.