Een logo voor Crea Freja

Francy van Crea Freja contacteerde me voor een logo wanneer ik mijn bijberoep nog aan het opstarten was. Geduldig wachtte ze af tot ik er helemaal klaar voor was. Dat gaf me de tijd om Francy haar werk beter te leren kennen en de ideetjes voor een logo te laten rijpen.

Bij het maken van een logo zijn er steevast een aantal dingen die ik doe. Ik leer de klant kennen. Aan de hand van het werk dat ze doen, website, social media en een vragenlijst. Ook maak ik notities in een boekje met alles wat in me op komt. Wat ik wil onthouden van de vragenlijst en waar de klant naartoe wil. Daarna maak ik een moodboard. Deze omvat inspiratie in de ruime zin en stel ik een kleurenpallet samen. Dit doe ik met oog voor detail. Roos en groen zijn niet zomaar roos en groen. Dat zijn tientallen combinaties die mogelijks van pas komen.

Crea Freja maakt prachtige kleren en laat zich helemaal gaan met retouchewerk. Een creatieve madame die meer dan dat doet ook. Een wereldje dat aansluit bij de mijne. En toch kon ik lekker uit mijn comfortzone gaan. Er was al een logo wat het uitdagender maakt om dat los te laten, maar toch in het achterhoofd te houden.

Voorontwerpen

Ik maakte 5 voorontwerpen. Over alle 5 voorontwerpen kreeg ik feedback. Dat gaf me de nodige informatie om het voorontwerp in de juiste richting te krijgen. Dankzij de creativiteit van Francy werden twee voorontwerpen gecombineerd tot het uiteindelijke logo. Van het logo werden in de aanpassingsronde nog verschillende kleurenvarianten en lettertypes uitgeprobeerd.

Twee overgebleven voorontwerpen

Het logo

Het werd een fris logo met een katoenplant. Terug naar de krachtige roots van haar creaties. De ingekleurde letters verwijzen naar kleine lapjes stof alsook naar de gekleurde speldenkoppen.

Logo Crea Freja

Op zoek naar een logo?

Neem gerust een kijkje bij de werkwijze. Ik help je graag verder met een uniek ontwerp dat helemaal jouw bedrijf/ activiteit uitstraalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.