Een jaar bijberoep

Hoe de eerste 6 maanden verliepen dat lees je hier. Hoe zit het nu nog eens zes maanden later?

In juli maakte ik kersenstempels. Ook nam ik de tijd om achter de schermen te werken. Ik paste de website nog eens aan van een portfolio naar doorklikpagina’s waarbij de geboortekaartjes in detail te zien zijn. Helemaal voorzien van tekst en doopsuikerstickers en bedankkaartjes.

In augustus sloeg de twijfel wat toe. Wat vakantie en terug met volle goesting tijd nemen om te naaien, deed mijn Coucou Castor droombubbel wat doorprikken. Tot ik twee stempelaanvragen kreeg op dezelfde dag. Een naamstempel voor doopsuiker te bestempelen, een Jules klaspopstempel voor een juf die zichzelf in de watten legt. Feel the positive vibes! Ik werkte mijn pinterest bij. Ook werkte ik een logo-opdracht af.

In september startte ik het 100-dagenproject. En vulde daar eigenlijk mijn dagen mee tot en met december. Want ik stippelde het zo uit om te eindigen op 31/12. Ik besloot om in 10 thema’s te werken. De meeste lagen in september vast, twee veranderde ik gaandeweg.

Het 100-dagenproject daar zal ik nog een aparte blog over schrijven. Klassiek bij zo een groot project: met vallen en opstaan. Dagen dat je er volle goesting in hebt, dagen dat het aanvoelt als een verplichting. Ik ben blij dat ik het volgehouden heb en dat het afgerond is.

Het moeilijke was om toen niets voor de kaartjes te doen. Dat bleek ook de grootste uitdaging van dit jaar: mijn kaartjes onder de aandacht brengen. Daarom verwerkte ik eind december nog twee kaartjes uit de vaste collectie tot een postkaartje. En liet deze samen met naamkaartjes en graspapier drukken.

In december lagen mijn stempels in een echte bakstenen winkel. Ik verkocht ze bij ReLove in Geel. ReLove is een supertoffe winkel waar je onder andere een rek kan huren om je eigen spullen te verkopen. Het kan een rek voor een week of een maand of langer. Maar ze werken er ook met themaschabben.

Ook ging ik nadenken over wat nog anders kon, wat een gemis was en stelde ik een planning op om wat gestructureerder te werken. Ik schakelde over van instagram live te plannen tijdens het eten naar posts via Planoly. Als ik tussen mijn foto’s scrol dan merk ik toch nog wel wat foto’s die the wall of fame nog niet haalden. Door voorruit te plannen vermijd ik dat en kan ik wat meer spelen in de volgorde van posts. Nadeel zijn de carrousel posts en nog niet helemaal mijn draai gevonden naar facebook toe.

Regelmatig kreeg ik de vraag of ik ook inkt verkocht. Je kan vanaf nu een inktpadje van memento dew drop/ versacraft kopen bij aankoop van een stempel.

Ook eentje die terugkeerde was de vraag naar workshops. Ik besloot materiaal aan te kopen om workshops te geven. In december hield ik me bezig met de voorbereidingen: materiaal aankopen, bestellingen opvolgen, handleiding en voorbeeldjes maken.

Zo dit was een jaar bijberoep :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.