De Sultansteek: armwarmers en sjaal

Onder het motto “verjaardagen komen steeds sneller dan je denkt” haakte ik op twee weken tijd een sjaal en bijpassende armwarmers. Ik haakte volgens de welbekende sultansteek van Betty Barnden.

De colsjaal

De sjaal die maakte ik opnieuw een 122 cm lang, maar nu een 20 cm breed. Ik gebruikte drie bollen zwarte regia wol van de veritas. Dit met haaknaalddikte 2, omdat ik die van 2,5 niet vond.

armwarmers en sjaal

De armwarmers

De armwarmers begon ik met 74 lossen en daarna direct de sultansteek in plaats van nog een randje van stokjes. Omdat ik al met haaknaald 2 haakte ben ik niet kleiner gegaan rond het midden. Voor de twee armwarmers samen heb ik een bol van dezelfde wol gebruikt.

armwarmers

In totaal een 200 gram wol, een paar uurtjes van je tijd en je hebt een leuke sjaal voor de winter die nog moet komen. Ik gebruik graag fijne wol omdat die het patroon op zijn mooist laat uitkomen. Het pluist naar mijn mening ook minder. Regia is sokkenwol, maar kan dus ook perfect voor een sjaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.