Compagnie M hack

Van Compagnie M heb ik twee patronen: de Charles broek/ salopette & een Julia voor mezelf. De Charles maakte ik al een keer in een lange versie en twee keer als short. En nog heeft het patroon versies die ik nog niet maakte. De shorts zijn blijkbaar ook nog nooit getoond. Oepsie ik loop achter. De Julia maakte ik een keer in het voorjaar. Over de Julia had ik gemengde gevoelens, maar misschien geef ik het nog wel eens de kans.

Charles dress - coucou castor

Compagnie M publiceerde een hack waarmee je in een handomdraai de Charles broek kan omtoveren tot een rok. Oh ja dat zag er goed uit. Alleen heb ik geen dochter en beginnen de maten pas vanaf 12 maanden. Niet direct materiaal als babycadeau. De wedstrijd van Compagnie M gaf me een duwtje in de rug om een dochter te lenen en het toch te maken. Eenmaal aan het naaien zag ik nog andere meisjesachtige ideeën. Ik zou nog zeker drie versies kunnen maken.

Charles dress - Coucou Castor

Vandaag toon ik je de eerste. Gewoon de rok zoals die gepubliceerd werd. De achterkant kan je printen. De voorkant is wat tekenwerk, maar eigenlijk niet de moeite om het ervoor te laten. Zeer duidelijk uitgelegd. Tijdens het naaien kwam ik wel tot de vaststelling dat mijn voor en achterkant toch een dikke 3 cm niet overeenkwamen qua lengte. Het komt uiteindelijk ook smaller uit dan de short die ik in dezelfde maat maakte. Nochtans had ik het vierkantje ter printcontrole nagemeten.

Charles dress - Coucou Castor

Ik gebruikte aubergine katoen met lichte stretch uit Kapellen samen met zwarte kant van Den Boom. Deze combinatie zal je binnenkort ook terugzien in een jurk voor mezelf die ik nog een klein beetje moet afwerken. Op het einde van de naailes in juni leerde ik nog vlug met kant naaien. Verrassend genoeg wou ik er direct mee aan de slag gaan. Want zeg nu zelf de kant maakt het toch éxtra mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.