Colette ginger: de grijs bruine versie

Na een maand dat mijn naaimachine bijna mijn grootste vijand werd, heb ik de vrede met het machine der machines terug gevonden. Het is zo lief geweest om er een afgewerkte versie van Colette Peony en wel twee volledig afgewerkte Colette Gingers te produceren. Met een beetje hulp van mij.

Omdat de Peony dus eerder volledig afgewerkt was heb ik me daardoor een beetje laten leiden. Bij Peony denk ik dat ik vertrokken ben vanuit een te grote maat. Waardoor ik heb liggen sukkelen met het mooi passend te maken. Daarom ben ik bij Ginger vertrokken vanuit een kleinere maat in de veronderstelling dat de anderhalve naadwaarde 1 cm die mee in het patroon zit ook aangepast kan worden naar 1 cm. Gevolg: nu is het wel écht passend, nog net op het comfortabele randje, maar wel een motivatie voor dat ene kilo’tje van te lekker eten eraf te doen.

Wegens het te grote enthousiasme van het naaiproces dat goed verliep en eigenlijk ook omdat het zo goed staat uitgelegd in het patroon heb ik geen foto’s van de making of.

ginger close up

Ik ben zo een grote voorstander van deze rok omdat die gemakkelijk en snel klaar was, alles stap voor stap staat uitgelegd, variaties geeft om dus meerdere keren bijna dezelfde maar toch een helemaal andere rok te maken. Er zitten geen nepen in, hoewel me dat ook al goed lukt. Er staat mooi uitgelegd hoe je een blinde rits ook mooi langs de binnenkant afwerkt. En ook omdat ik echt het gevoel heb dat je deze niet in de winkel vindt en dat het ook niet uit een random naaitijdschrift komt dat de maand erop hetzelfde patroon met juist een verschillend detail publiceert.

Ik had het patroon al lang op mijn verlanglijstje staan. Ik kocht het op het laatste stoffenspektakel van Mechelen. En zo blijkt, had ik het daar niet gekocht zou ik het misschien van manlief hebben gekregen voor mijn verjaardag. Alleen was hij zo slim om dan ook niks te kopen, omdat ik het al had. Oepsie.

Deze bruin grijze stof lijkt me een dunne wol te zijn. 100% zeker ben ik niet omdat die al een tijdje in mijn kast ligt. In ieder geval komt het uit de stoffenverkoop van Kapellen voor een aangename prijs. Ik kwam met een metertje toe voor een maat 2. Enkel de zoom die had nog net iets beter gekund door gebruik te maken van een onzichtbare naad, maar ik koos de luie weg.

colette ginger rok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.