Boxershort ottobre

Sinds september volg ik een module vrije tijd in de naaischool. Dat is een schooljaar lang werken met rekbare en fijnere stoffen. Eerst wat technieken, een verplichte rok en daarna vrije werkstukken. Voor die vrije werkstukken was het wat zoeken, omdat het zo op het einde van de zwangerschap niet echt de moeite was om iets voor mezelf te maken. Dus maakte ik een pyjama voor de baby en werkte ik een blouse af die al heel lang geknipt lag. En opnieuw moest ik weer iets gaan zoeken.  Ik tekende een vest over, maar vond nog niet de juiste stof. Dus zat ik weer vast. Tot ik besloot om eens een boxershort te maken voor Lex.

Ik gebruikte de Hugo boxershort uit ottobre 1/2013 in maat 98. Ik knipte de boxershort uit restjes vrachtwagenstof die ik hier eerder voor gebruikte. Volgens Lex is het een Bob de Bouwer stof. De onderbroek bestaat uit twee voorpanden, twee voorbenen, een achterpand en een tailleband. In welke volgorde ik ze aan elkaar zet, zal ik in een volgende blogpost wel uitleggen.

boxershort

Voor de zoom van deze onderbroek gebruikte ik voor het allereerst een coverlock. Met de coverlock had ik een beetje hetzelfde gevoel als ik met de overlock had, maar dan van kortere duur. De overlock heb ik lange tijd in de les niet willen gebruiken, omdat ik vond dat je perfect kon naaien met alleen de naaimachine en uit schrik omdat het ook stukken stof kan wegsnijden. Ik zette mij er uiteindelijk over en nu kan ik het leven zonder overlock me niet meer voorstellen. Uit vrees dat ik een derde machine moest gaan aanschaffen gebruikte ik die coverlock maar niet. Dat duurde slechts vier maanden. Ik zag hoe vlot anderen ermee werkte. Dus groeide mijn nieuwsgierigheid. Ondertussen heb ik al meerdere dingen met de coverlock afgewerkt en voorlopig houd ik het vol om er zelf geen te kopen. Stiekem keek ik wel al eens naar de prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.