4 jaar in blogland

Ik vertoef sinds vandaag 4 jaar in blogland. Mijn blog-verjaardagen heb ik nog niet echt in de kijker gezet. Ik verschiet er zelfs van dat het al vier jaar is. Ik denk niet dat ik een doel had opgesteld wat ik hiermee wou bereiken. Maar als ik terug blik zou ik zeker mijn doel hebben bereikt. Ik heb écht enorm veel bijgeleerd en heb de moed nog niet opgegeven. That’s it… Voor mij maakt het allemaal niet zo uit hoeveel volgers of hoeveel likes. Al praat ik tegen mezelf, dat gaat ook.

Maar in die vier jaar zijn er hier en daar wat dingen gebeurd en ik zal er zeker een paar vergeten:

 • Ik leerde beter naaien. Van oefenstiksels op papier tot vlaggenlijnen tot een aantal zeer mooie kledingstukken
 • Ik overwon tricotvrees & durfde ook een overlockmachine te gebruiken. Best wel angstaanjagend zo een machine dat de stof ook knipt. En nu droom ik van een coverlock.
 • Ik leerde breien en leerde het nog eens opnieuw (want ik vergat het ook in de tussentijd). Ook al kan ik maar een omslagdoek/ sjaal/ muts maken. Dat is ook breien.
 • Ik kan een magic ring haken. Volgens mij vond ik mijn eigen manier om dat te doen, maar het werkt én ik plan het vanaf nu steeds te doen.
 • Ik leerde stempels maken en dat gaat steeds verfijnder door transferpapier. Ook keek ik al eens naar zachtere lino dan die ik nu gebruik. Bij veel kerven krijg ik pijn in mijn pols en worden mijn vingers tamelijk gevoelloos.
 • Ik kan juwelen maken. Dat doe ik al een tijdje niet meer zo intensief als eerst, omdat het een vrij dure hobby is. Maar het gerief ligt er nog en ik heb het nog wel in de vingers.
 • Ik heb al een jaar een eigen naaikamer. Al zou ik het een knutselkamer moeten noemen. Die eigen ruimte is nog steeds wennen. Ik maak het zo graag rommelig. De ruimte werd deze maand geschilderd, van plinten voorzien & he-le-maal opnieuw gesorteerd ingeladen.

Verder kreeg ik nog een kind, kocht en verbouwde ik een huis. Ik creëerde een mini dierentuin met een poes, een konijn en een hond. Ik kan een mondje Spaans praten en trek al iets betere foto’s. Ik veranderde van functie. Ik ging opnieuw lezen. Veranderde wel eens van kapsel. Heb mijn voeten in het huwelijksbootje gezet. Wat wil een mens nog meer?

Maar genoeg terug geblikt. Die blogverjaardag. Ik heb het mij al eens afgevraagd of ik eens een give-away moest organiseren? ja, nee, ja, maar hoe, dan toch maar niet. Zoiets was het. Ondertussen heb vele facebook-, pinterest- en instagramvolgers erbij. Die kwamen allemaal spontaan, niet omdat er hier iets te rapen valt. Meer hoeft dat niet te zijn. Dus allemaal bedankt om toch maar steeds met lege handen naar huis te gaan. Ik hoop dat het minstens één keer lichtjes inspirerend was. Ik zou jullie in de bloemetjes kunnen zetten, maar echte kenners weten dat ik echt niet graag bloemen krijg. Dus zie ik er ook niet veel in om ze weg te geven.

Mieke pop patroon - coucou castor

Een cadeautje voor iedereen: ik ontwierp zelf het Patroon Mieke Pop – coucou castor en dat mag je vanaf nu gewoon gratis gebruiken. Stap voor stap foto-instructies volgen nog. Al is het heel simpel

Je naait een voorkant van het hoofd aan de voorkant van het lijfje, zelfde voor de achterkant. Je voorziet de pop van vilt haar of nadien met garen. Je naait de armen en benen per twee panden aan elkaar. Je keert ze om, vult ze en steekt ze tussen de twee lagen van het lijfje. Je naait rondom en laat een keergat. Je keert, vult de pop, naait het keergat dicht en voorzie de pop van een gezicht.

Mieke pop patroon - Coucou castor

Hopelijk ben je er iets mee. Foto’s ervan zijn zeker welkom via [email protected] Moest je er zelf over bloggen zou ik het fijn vinden dat je naar Coucou Castor linkt. Af en toe doe ik eens iets creatiefs voor een goed doel. Dat deed ik deze zomer opnieuw. Ik naaide een aantal poppen die verkocht worden ten voordele van de bewoners van de Vloeter St. Oda. Nooit gedacht dat ik poppen naaien leuk zou vinden, maar het is écht uitstekend voor mijn reuze berg reststofjes.

Mieke pop patroon - coucou castor

Ben je zelf niet zo creatief of kom je wat tijd te kort? Laat hieronder gerust een reactie voor vrijdag 2 september 20u00. Die reactie dat mag eender wat zijn, mopjes zijn leuk, iets inspirerend… Ik drink wel eens thee en aan het zakje hangt soms een vraag:

 • Wanneer vind je iemand oud?
 • Als je de hele dag een gerecht zou mogen eten, wat is dat dan?
 • Welke landen heb je allemaal bezocht?

Misschien win je wel een pop of stempel naar keuze. Het is toegestaan mij te volgen via social media of het bericht te delen, maar zeker geen vereiste.

5 thoughts on “4 jaar in blogland

 1. Joepie een wedstrijd! De vraag ‘wanneer is iemand oud’ bracht mij wel aan het lachen, onze eeuwige discussie op het werk 😁! Mijn antwoord is heel cliché maar hoe hoger mijn eigen teller hoe meer ik erin geloof! Je bent maar zo oud als dat je jezelf voelt. Dus hier stopt dan onze discussie op het werk liefste collega want ik voel me nog piep jong 🐥

 2. Proficiat met je 4de blog-verjaardag! Het is fijn om zo jouw creatie’s te kunnen bewonderen! De rok met oude camera-print is mijn favoriet en de stempels zijn de max! Voor elke gelegenheid heb jij er eentje! Doe zo voort Inge!

 3. Proficiat Inge, Je bent echt een bezig bij zeg! Waar je de tijd haalt is mij een raadsel! Maar je maakt wel mooie dingen!! Doe zo voort zou ik zeggen.

 4. Wauw Inge zoveel creativiteit, leuk om te lezen! Lotte was ook super blij met jouw mooie jurkjes, veel plezier van gehad! nu is er er jammer genoeg uitgegroeid, maar we hebben ze doorgegeven aan julie, zodat het toch in de familie blijft :-) zij waren er ook heel blij mee! je stempels zijn ook geweldig!! tof te zien en te lezen waar je allemaal mee bezig bent.
  groetjes en tot snel !

 5. Prachtig allemaal wat een handige, creatieve, lieve dochter met een hartje van goud heb ik toch. Weer vele leuke dingen gemaakt en ook voor het goede doel. Groetjes mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.