3 Summersea broekjes uit Ottobre

Je zou denken dat ik ondertussen al een hele garderobe voor Mil heb genaaid. Wel, dat is totaal niet het geval. Ik gebruik alle kleren van Lex. En heb eigenlijk amper iets bij gekocht. zo kwam ik pas opnieuw tot de vaststelling dat hij te weinig van maat 62-68 had als hij eruit gegroeid was. Deze keer tijd om weer te naaien. Ik maakte drie Summersea’s uit ottobre 3/2013. En die maakte ik om wel een hele speciale reden.

Die summersea’s zijn niet alleen zalige, handige broekjes. Ze functioneren ook bijzonder goed met wasbare luiers. Tijdens mijn zwangerschap zat ik al met het idee. Een combinatie van milieu, financiën en mooie luiers. Maar ik kreeg manlief niet overtuigd. 6 maanden later, een kind met gevoelige billetjes en een kind met een nachtluier trok ik mijn stoute schoenen aan. Ik bleef het thema af en toe aanhalen en ik kocht een proefluier. Manlief geraakte overtuigd. Bleek het gewoon clichématig te zijn dat hij zo van die oude vouwluiers in gedachten had. Wasbare pampers heb je met velcro en drukknopen. Gewoon zoals een pamper. Maar dan een heel klein beetje dikker.

De paar keren dat ik Mil een jeansbroek heb aan gedaan vond ik dat echt niet mooi. Maar soit ik had die broeken liggen dus moesten ze gedragen worden. Voor mij is Mil een blotevoetenbaby met dergelijke gemakkelijke broeken. Als je wilt kijken hoe ze in elkaar gezet worden dan klik je best hier eens op. Ik maakte er drie nieuwe in maat 74, zijn huidige maat. Twee met velours van Kapellen. En een met een stofje van Froy & Dind uit dezelfde winkel van Antwerpen. Het liefste heb ik ze met een printje, maar dat combineert moeilijk met t-shirts en truien. En zo zie je ze ineens ook eens met model.

Summersea - Coucou Castor

Summersea - Coucou Castor

Summersea - Coucou Castor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.