100 dagen project

Op 23 september startte ik met een 100 dagen project. Die datum koos ik bewust, 100 laatste dagen van het jaar. De beslissing nam ik een paar dagen ervoor. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Ik had nood aan iets waarbij ik mijn eigen stijl verder kan ontdekken.

100 dagen handgemaakte stempels. 10 x 10 thema’s om uit te werken. Ik koos 1. Quotes, 2. Bullet journal, 3. Patronen, 4. Dieren, 5. Voertuigen, 6. Planten, 7. Kindertekening, 8. Disney, 9. Kerst, 10. Portretten.

De thema’s

Vandaag toon ik hoe de thema’s uitgewerkt werden. Alle 100 zijn te bewonderen op instagram en in mijn board op pinterest. Bijvoorbeeld voor het thema quotes koos 10 quotes uit. Ik koos quotes die bij me passen, ik koos quotes in functie van een eventuele kaartcollectie waarover ik nadenk.

  1. She believed she could so she did
  2. Raising kids is like a walk in the park, Jurassic Park
  3. You are the rainbow to my unicorn
  4. Not aging, just upgrading
  5. Nooit meer hier maar altijd bij ons
  6. Life is purrfect with cats
  7. Home is the nicest word there is
  8. Fight like a girl, grlpwr
  9. Time to shine
  10. Everything will be …

De eerste twee thema’s zorgden ervoor dat mijn linovoorraad gigantisch verminderde. Hierdoor moest ik af en toe noodgedwongen met gom of Essdee lino gutsen. Gepaard met een vertraging op een nieuwe levering lino frustreerde dat wel.

Bullet journal koos ik omdat het heen- en weerschriftje van mijn dochter Marie aan een update toe waren. Dus maakte ik stempels van de weekdagen, lijntjes en kronkels, baby doodles om haar schriftje vorm te geven. Zo mooi was dat. Tot we helaas moesten omschakelen naar een crèche die met een digitaal systeem werkt.

In het thema patronen kon ik experimenteren met kleur, herhaling en positie. Ik maakte golfjes, retro bloemen, blaadjes, een pauwoog… Een thema dat vraagt om er meer mee te doen in de toekomst.

Bij het thema dieren maakte ik een mix van verschillende soorten dieren en gebruikte ik ook portretten van dieren die ik zelf op foto had vastgelegd. De hamerhaai, jaguar en papegaaiduiker waren mijn favorietjes van deze reeks.

Met twee jongens in huis was voertuigen ook wel een topthema. Bij het uitwerken van dit thema heb ik echt rekening moeten houden met de andere lino. Met harde lino is het moeilijker om details te gutsen. Daarom zijn de stempels groter als je er details in wilt hebben. De mini en de Piaggio Ape 50 van Wele’s Chocolade blijven mijn voertuig favorietjes.

Voor het plantenthema ging ik aan de slag met 10 verschillende, eigenkweek kamerplanten en hun bijhorende pot. De leukste blijft het pannenkoekenplantje met de gezichtjespot. Die gebruik ik graag op een enveloppe. Van dezelfde reeks heb ik nog een tweede gezichtjespot. Ook die staat binnenkort op de planning.

Daarna liet ik Lex 10 kindertekeningen maken. Dat vereiste wat aanmoediging om 10 mooie tekeningen te maken waarmee ik iets kon doen, lees hij heeft wat meer moeten tekenen. De sint en de pinguïn vind ik de grappigste resultaten. Oké ons gezinsportret stiekem ook wel.

Bij het achtste thema zat ik in een dipje dat het project wat als een verplichting aanvoelde. Ik was dan ook blij dat ik van het oorspronkelijk geplande thema afstapte en het publiek liet beslissen. Dankzij de inspiratie van Nele ging ik aan de slag met Disney. Met een nieuwe linovoorraad kon ik dan ook eindelijk weer met mijn vertrouwde lino werken. Dumbo, Olaf en Mr potato head zijn de max.

Voor het negende thema werkte ik weer richting een mogelijke kaartjescollectie. De kerststempels zijn daarom ook weer wat groter. De notenkraker is mijn all time favoriet. Die stond al erg lang op mijn verlanglijstje.

Afsluiten deed ik met de portretstempels. Deze waren hoofdzakelijk in opdracht gemaakt. Omdat ieder portret zo anders is en de stijlen niet helemaal dezelfde is het moeilijk om daar een favorietje uit te kiezen. Bij die van mijn jongste was het wel grappig dat ze het er thuis niet over eens waren wie van de drie het was.

De beleving

Het 100 dagen project was leuk, intensief, af en toe een beetje een verplichting. Ik genoot van het uitwerken van de thema’s, het spelen met presentatie, afwisseling van grote en kleinere stempels en details. Ik had het liever volledig met mijn gewone factis lino gedaan. Maar ik denk ook dat ik het niet snel ga herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.