Abuelito trui van ottobre 3/2013

In oktober maakte ik de abuelito trui van ottobre. Dit is een katoenen tricot vest dat je kan maken van maat 134 tot en met 170. Het is een cool model omdat je erg kan wisselen in kleuren. En toch ook een vrij bekende klassieker. Een leuke mix van de twee dus. Aangezien ik ook Spaanse les volg kan ik je vertellen dat abuelo en dus ook abuelito ‘opa’ betekent.

trui voorkant

Voor de voorkant gebruikte ik blauwe tricot en zwarte mouwen. Voor de bies gebruikte ik iets fellere boordstof.

trui2

Voor de achterkant gebruikte ik hetzelfde blauw als de voorkant en nog een lap grijs. Met die lap grijs was ik eigenlijk nog van plan om zakken aan de voorkant te zetten. Maar dat wou het neefje waarvoor ik hem maakte niet. Minder werk voor mij dus ik werd akkoord.

Ik maakte deze abuelito trui in oktober voor een verjaardag. Maar hij viel wat breed uit in de mouwen en in de zijnaad. Dus hing die een lange tijd over mijn stoel omdat ik weinig zin had om de trui te versmallen. Dit omdat ik dan ook nog de mouwboord en de zoomboord moest lostornen.

Ik ben vrij tevreden van deze trui. Enkel van de knopenboord en de plaatsing van de kamsnaps ben ik niet zo tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.