5 redenen om al jouw stofresten te bewaren

Ik ben een kanjer in het bewaren van stofresten. Af en toe werkt dat op mijn systeem. Ik heb een kleine naaikamer dus geraakt het vrij snel te vol. Gelukkig heb ik meer momenten waarbij ik mezelf gelukkig prijs dat ik die stofresten bewaar. Ook vandaag had ik zo een een halleluljah-momentje. Ik vertel je graag waarom ik al die resten bij hou.

Financieel

Je deed veel moeite om leuke stofjes te zoeken. Je betaalde ze dus kan je ze maar beter gebruiken. Elke centimeter dus.

Ecologisch

Weggooien is zonde. Meer woorden kan ik daar niet aan vuil maken.

Praktisch

De praktische reden zorgde vandaag voor mijn halleluljah-momentje. Ik had bijzonder veel problemen om de draadspanning van mijn overlock terug juist te krijgen. Het is zeer aangenaam om schaamteloos resten te grabbelen en te blijven testen tot die draadspanning helemaal op zijn punt staat. Zonder dat ik daarvoor moet nadenken welk stofje ik het minst mooi vind.

Esthetisch

Oh ja die stofresten leveren nog hele mooie resultaten op. Het meest gemaakte project met stofresten is sowieso mijn eigen pop-patroon. Maar ook kersenpitjes, binnenzakken, mutsen, onderbroeken, lappendekens, de hoekjes bij theo hemden, ritszakjes, vlaggenlijnen… het is nog zo zot niet wat je er allemaal mee kan doen.

En nog eens financieel

Het lijkt alsof je nog veel stof hebt dus ga je misschien minder snel nieuwe stoffen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.